Hea külaline, sa pole veel registreerunud. Võta veidi aega ja registreeru foorumisse, nii saad osa foorumi paljudest hüvedest, mis külalisena pole kahjuks võimalikud.
2011 reisiplaanid - Leht 2
Leht 2 - 2-st EsimeneEsimene 12
Tulemused 11 - 19 | 19-st

2011 reisiplaanid

See on teema 2011 reisiplaanid diskussioon Reisisihid ja teekonnad foorumis, kategoorias Reisiteemalised foorumid; Algselt postitanud pets250 Tossakas, mul on 2005.a. Euroopa reisist ka ülevaade aadressil Reisid . Nii minnes kui ka tulles sai ...

EF fanaatik Tossakas avatar
    Vanus
    44
    Reputatsioon
    13

Vaikimisi Vs: 2011 reisiplaanid

Tsitaat Algselt postitanud pets250 Vaata postitust
    Tossakas, mul on 2005.a. Euroopa reisist ka ülevaade aadressil Reisid. Nii minnes kui ka tulles sai sõidetud läbi Horvaatia. Võib-olla saad sealt üht-teist kasulikku infot, kuhu minna ja mida vaadata.
    Kurat, sügav kummardus sellise suure töö tegijate ees. Olen alati tahtnud küsida, et kuidas selliste täpsete märkmetega blogi ültse kokku saab kogutud. See on ju täiskohaga tööpäev kõrvalistujal kõik see kirja panna. Olen ise ka vahel üritanud mõningaid läbitud kohti kirja panna, kuid kui seda kohe jooksvalt ei tee, siis õhtul ei mäleta suurt midagi ja tavaliselt kohanimede kirjapilt ka na keeruline. Sellest kirjatükist on nii mul, kui ka tõenäoliselt paljudel teistel rännumeestel suur abi.
    GPS: Hiinakas 5" WinCE6;

EF fanaatik pets250 avatar
    Reputatsioon
    14

Tsitaat Algselt postitanud Tossakas Vaata postitust
    Olen alati tahtnud küsida, et kuidas selliste täpsete märkmetega blogi ültse kokku saab kogutud.
    Tookord sai võetud nõuks kõik reisil tehtud kulutused kirja panna. Autos oli siis märkmik, kuhu sai siis jooksvalt iga päev sissekandeid tehtud. See on õige, et tuleb kohe kirja panna, muidu läheb meelest ära. Kui linnaretkelt sai autosse tagasi tuldud, sai kohe ka kirja pandud, mis ostetud sai. Aga nii hull see töö ka ei olnud. Kuna hoidsin alles ka kõik tšekid, siis kõiki asju (näiteks tankimised) polnud ka vaja kirja panna. Neid sai hiljem kodus üle vaadatud.
    Aegajalt sai kirja pandud siis ka kellaaegu, kus parajasti olime. Selles osas oli aga suurim abi tehtud fotodest, kust sai siis kellaaeg võetud. Osad fotod said selle eesmärgiga ka tehtud.
    Tänapäeva tehnikaga pole tegelikult eriline probleem kõik vajalik reisipäevikuks (aeg, asukoht, kulutused jms) kokku koguda. Marsruudi osas teeb kogu töö ära GPS teekonnasalvesti, endal jääb üle vaid kaameraga pilte/videod teha ja kulutused saab ka kerge vaevaga diktofoniga salvestada. Pärast reisi tuleb siis muidugi parasjagu tööd teha, et kõik kokku panna ja korrastada.

Vanus
    44
    Reputatsioon
    13

Kas keegi oskab öelda, et mis olukord septembris Horvaatia rahvusparkides üldse valitseb? Mõtlen siin siis Plitvice ja Krk rahvusparkke, mille ilu väljendub just järvede ning koskede-jugade mängus. Kas sügisel seal jugade ja koskede jaoks ikka vett jagub või on need vaatemängud septembris kokku kuivanud ja nirisevad vaevalt?

Reputatsioon
    14

Tsitaat Algselt postitanud Tossakas Vaata postitust
    Kas keegi oskab öelda, et mis olukord septembris Horvaatia rahvusparkides üldse valitseb? Mõtlen siin siis Plitvice ja Krk rahvusparkke, mille ilu väljendub just järvede ning koskede-jugade mängus. Kas sügisel seal jugade ja koskede jaoks ikka vett jagub või on need vaatemängud septembris kokku kuivanud ja nirisevad vaevalt?
    Eks vett on ikka vähem, kosed on kindlasti veevaesemad. Samas värve on rohkem ja kindlasti on ka septembris ilus. Vaata Plitvice Waterfalls - When is the best time to visit?

EF vaatleja Exorcist avatar
    Reputatsioon
    0

Ma olen viimastel aastatel suht eksklusiivselt mööda Eestit reisinud ning ka 2011 pole selles osas mingi erand. Arvan, et paljud ei aimagi, kui võluv on Eestimaa ning kui palju on siin avastamist väärt. Talvel muidugi teine asi, aga sellisel kenal suvel oleks patt mitte minna oma kodumaad avastama.
    Aifuun tänab kasuliku postituse eest.

Administraator Aifuun avatar
    Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Tsitaat Algselt postitanud Exorcist Vaata postitust
    Ma olen viimastel aastatel suht eksklusiivselt mööda Eestit reisinud ning ka 2011 pole selles osas mingi erand. Arvan, et paljud ei aimagi, kui võluv on Eestimaa ning kui palju on siin avastamist väärt. Talvel muidugi teine asi, aga sellisel kenal suvel oleks patt mitte minna oma kodumaad avastama.
    Kusjuures jutt jumala õige. Ka minu selleaastane välisreis jäi ära ja nüüd tripin mööda Eestimaad ringi. Hämmastavalt kauneid kohti ja vaatamisväärsusi on meil.

Reputatsioon
    14

Tsitaat Algselt postitanud Aifuun Vaata postitust
    Kusjuures jutt jumala õige. Ka minu selleaastane välisreis jäi ära ja nüüd tripin mööda Eestimaad ringi. Hämmastavalt kauneid kohti ja vaatamisväärsusi on meil.
    Aifuun, sellest on kahju küll. Mõtlesin juba, et soetasid uue fotoka ja kava järgi pidid 10. augustil ära minema, et saab ilmselt siis millalgi muljeid kuulda. Loodetavasti saad järgmisel aastal ikka minna. Ise plaanin ka juba uut reisi, tahaks järgmisel aastal Türgis ja Kreeka saartel ära käia.
    Eestimaal on OK küll elada, aga autoreisile minna on ikka suht igav. Maastik on liiga tasane ja üksluine. Ise eelistan igatahes mägiseid piirkondi ja ilusa vaatega mägiteid. Katsun ikka teha marsruudid selliselt, et sõidaksin võimalikult kõrgelt ja käänulist teed mööda. Alati muidugi ei õnnestu, kas tee on siis tõesti kehv või naine hakkab tagaistmel prõõkama. Selle koha pealt ikka Eesti erilist silmailu ei paku. Ja olgem ausad, teiste Euroopa riikidega võrreldes on meie vaatamisväärsused ikka üsna kohaliku tähtsusega. Oleme ikka naisega alati imestanud, kui näeme mingeid prantslasi või sakslasi matkaautoga, et mida need siia Eestisse küll tulevad, meie ei mõista. Päris naerma ajab, enamus pruune silte Eestis viitavad ju kellegi sünnikohale.

Administraator Aifuun avatar
    Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Aifuun, sellest on kahju küll. Mõtlesin juba, et soetasid uue fotoka ja kava järgi pidid 10. augustil ära minema, et saab ilmselt siis millalgi muljeid kuulda. Loodetavasti saad järgmisel aastal ikka minna.
    Njah, ikka juhtub. Eks uuel aastal uue hooga. Nüüd juba kolmas aasta, kui pole miskit toimunud, varsti ei mõistagi enam kuskile minna

Vanus
    44
    Reputatsioon
    13

.... Ise eelistan igatahes mägiseid piirkondi ja ilusa vaatega mägiteid. Katsun ikka teha marsruudid selliselt, et sõidaksin võimalikult kõrgelt ja käänulist teed mööda....
    Minu viimase 5-6 aasta reisid on planeeritud olnud kah täpselt samu eesmärke arvestades. Ei tule jutukski, et marsuudil ei oleks mägesid, kus autoga närvekõditavalt tiirutada ja mõni päevane jalgsimatk teha. Ei tea kas kunagi ka madalmaadesse satun.:)

...Ja olgem ausad, teiste Euroopa riikidega võrreldes on meie vaatamisväärsused ikka üsna kohaliku tähtsusega. Oleme ikka naisega alati imestanud, kui näeme mingeid prantslasi või sakslasi matkaautoga, et mida need siia Eestisse küll tulevad, meie ei mõista. Päris naerma ajab, enamus pruune silte Eestis viitavad ju kellegi sünnikohale.
    Juulis seiklesin auto ja telgiga Eestis pea 2 nädalat ringi (rohkem küll rannaäärseid alasid pidi) ja ega päris erilisi vaatamisväärsusi tõesti ette ei jäänud, kuid see ka meia igapäevane keskkond. Kui aga võtta näiteks mõne Saksa või Prantsuse turisti seisukohast, siis tõenäoliselt on neile päris suur eksootika, et nii suur osa territooriumist on metsa all ning soodest ja rabadest rääkimata - nad ehk varem ei teadnudki, mis asjad need sellise on. No ja need meie hinnad Lääne-Eurooplasele...

Leht 2 - 2-st EsimeneEsimene 12

Teema informatsioon

Users Browsing this Thread

Hetkel sirvib seda teemat 1 kasutajat. (0 liiget ja 1 külalist)

Sarnased teemad

1. 2012 reisiplaanid
    Postitas Aifuun, foorumis Reisisihid ja teekonnad
    Vastused: 3
    Viimane postitus: 8. jaanuar 2012, 00:26
  2. Europe TomTom (TeleAtlas) 2011 Q2 (2011.06)
    Postitas arkoko, foorumis Nav N Go
    Vastused: 1
    Viimane postitus: 16. september 2011, 19:30
  3. Microsoft MapPoint 2011
    Postitas Aifuun, foorumis Kaarditootjad
    Vastused: 0
    Viimane postitus: 13. märts 2011, 13:41
  4. Navigon Europe Q1 2011 kaardid
    Postitas Steel, foorumis Navigon
    Vastused: 0
    Viimane postitus: 25. veebruar 2011, 16:31
  5. 2010 reisiplaanid