Hea külaline, sa pole veel registreerunud. Võta veidi aega ja registreeru foorumisse, nii saad osa foorumi paljudest hüvedest, mis külalisena pole kahjuks võimalikud.
Canon või Nikon
Leht 1 - 2-st 12 ViimaneViimane
Tulemused 1 - 10 | 12-st
Tänu puu1tänu

Canon või Nikon

See on teema Canon või Nikon diskussioon Reisi- ja matkavarustus foorumis, kategoorias Reisiteemalised foorumid; Igasugune võrdlus on teadagi subjektiivne tegevus ja ei ole alati tõene. Oleneb mida, kuidas ja kelle pilgu läbi võrrelda. Kuid ...

Administraator Aifuun avatar
    Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Vaikimisi Canon või Nikon

Igasugune võrdlus on teadagi subjektiivne tegevus ja ei ole alati tõene. Oleneb mida, kuidas ja kelle pilgu läbi võrrelda. Kuid siiski, tekitaks veel ühe sellelaadse teema siia. Kumba peegelkaamera marki valida, kui peaks soetamiseks minema. Canon või Nikon? Olen vaadanud Canon EOS 550D ja Nikon D3100 kaameraid. On kellegil nende isendite kasutamise plusside ja miinuste kohta kogemusi? Või ehk mõni hea sõna kaamera kohta, mida võiks soetada.

EF fanaatik pets250 avatar
    Reputatsioon
    14

Vaikimisi Vs: Canon või Nikon

Tsitaat Algselt postitanud Aifuun Vaata postitust
    Igasugune võrdlus on teadagi subjektiivne tegevus ja ei ole alati tõene. Oleneb mida, kuidas ja kelle pilgu läbi võrrelda. Kuid siiski, tekitaks veel ühe sellelaadse teema siia. Kumba peegelkaamera marki valida, kui peaks soetamiseks minema. Canon või Nikon? Olen vaadanud Canon EOS 550D ja Nikon D3100 kaameraid. On kellegil nende isendite kasutamise plusside ja miinuste kohta kogemusi? Või ehk mõni hea sõna kaamera kohta, mida võiks soetada.
    Mina valiks Nikon D3100. Mul endal praegu D40 ja kui D3100 video puhul poleks mõnda häirivat probleemi (autofookus ei toimi väga hästi ja mootor hääl jääb häirivalt peale), oleks juba ära ostnud. Ilmselt ikkagi suveks ostan ära D3100, pildistamiseks ideaalne ja videot saab ka käsitsi fokuseerida. Saab GPSi ka peale panna. Canoni peegelkaameratega isiklikud kogemused puuduvad, aga mõned sõbrad on Canoni ära müünud ja Nikoni soetanud. Seepärast sai ka ise algselt Nikon valitud ja olen sellega väga rahul.

EF vaatleja smtasku avatar
    Reputatsioon
    3

Eelpool nimetatud isenditega pole kokkupuuteid olnud. Kogemus vähemal määral Olympusega ja rohkemal määral Pentaxiga. Pentax algul K100d, hiljem vahetasin K10 vastu (vihma ja tolmukindel, kuna liigun rohkemal määral väljas). Nüüdseks need küll tootmisest maas, kuid pilti teevad hästi. Olen ostnud mõlemad kasutatud peast ja olen rahul.
    Meite pildid

EF huviline Steel avatar
    Reputatsioon
    3

Mida ja kus Sa põhiliselt pildistama hakkaksid ja kui palju - kui reisidel, siis on suurus, kaal ja objektiiv olulised (objektiivi ulatus).
    Nikonitest olen pikemalt enda käes saanud katsetada D80-t ja D90-t, D90 loomulikult oli parem, kuna uuem (detailidesse ei hakkaks praegu laskuma, ootaks ära Su pildistamiseelistused).
    Hakatuseks võid uurida neid saite: Digital Cameras: Digital Photography Review, News, Reviews, Forums, FAQ
    Digital camera reviews, photography techniques, photography gallery and photography forums nendelt saitidelt saad lugeda teste, võrdlusi jne.
    Kui Su valikus on kaks kaamerat, siis võimalusel proovida kuidas käes istub (mugavus), kuidas menüü meeldib, kaal, suurus jne. (juhul kui tegemist enam-vähem võrdsete tehniliste andmetega ja hinnaga).
    Kui on valida Nikoni või Canoni vahel, siis ma võtaks Nikoni, Nikonil peaks objektiivid nati odavamad olema. Lisaks veel, Canoni puhul ei saa kõiki Canoni objektiive ristkasutada, ega ma Nikoni objektiivide ristkasutuses ka päris kindel ei ole...

Ise ma kasutan Pentaxit, lähiajal saab mu fotokotis olema uus Pentax K5.
    Pentaxil veel üks suur pluss, saab kasutada vanu (Pentaxi) objektiive, Pentaxiga on alati kindel et kõik objektiivid mis Pentaxile mõeldud ka sobivad ja töötavad, olgu vanad või uued.
    Vanu väga hea joonisega objektiive saab (väga) odavalt kätte.

EF vaatleja h6bekuul avatar
    Reputatsioon
    0

Reisi pilte vaadates domineerivad siiski üldplaanid (lainurk). Oluline on hetkejäädvustus...ja see võib kolme sekundi pärast läinud olla. Ehk siis aparaadi kiirus. Tasemel automaatika. Käsitsi sättida ja katsetada pole lihtsalt aega. Päevane matk mägedes näiteks on palju rõõmsam teha aparaadiga, mis mahub tasku vs eraldi seljakotiga. Lisame siia juurde sensori suuruse ja tundlikkuse, on juba piisavalt kriteeriume, mis peaksid aitama valida? Võta need 2 aparaati ette ja võrdle vastavaid parameetreid. Minu subjektiivne poolehoid kaldub canoni poole (pole kumbagi omanud).

Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

No nii. Lõpuks sai siis otsus langetatud ja see ei kuulu kummalegi ülalmainitud kaamerale, vaid hoopis valituks osutus Canoni high-end isend - CANON EOS 60D ja objektiiviks sai ette valitud reisimise jaoks sobilik Tamron AF 18-270mm F3,5-6,3 DI II VC PZD, väga kompaktne, kiire fokuseerimisega ja kerge. Kooslus toimib kenasti ja tulemust kena vaadata.
    Canon EOS 60D istub tunduvalt paremini kätte kui seda nt aparaadid EOS 550D ja 600D. Viimati mainitud aparaatidel on kinnihoidmisosa suht väike ja see kuidagi häirib. 60D puhul seda probleemi pole. On kust kinni haarata ja tunne selline turvaline ja tugev.

Muidugi võiks selle aparaadi täiuslikkuse saavutamiseks toruks olla mõni Canoni enda L profiseeria toru, nagu nt Canon EF 70-200mm F2,8 L USM IS II, mis on supertoru, ülimalt terav ja kvaliteetne pilt ja must-be tõsisele fotomehele (2 779,00 €) või siis Canon EF 70-200mm F4,0 L IS USM (1 349,00 €). Nende hinnad aga nagu eelnevalt näha, väga kõrged.

EF huviline Steel avatar
    Reputatsioon
    3

Loodetavasti oled kaameraga rahul.
    Soovin Sulle liiva objektiivi vahele
    Hea meelega tahaks näha pilte mida oled juba teinud.

Mina olen väga rahul oma Pentax K5-ga, sai kaks korda ka vihmaga testitud, nagu tootja poolt lubatud, töötab laitmatult
    Ma isegi plaanin üht nn. "turisti" objektiivi soetada, igale poole ei viitsi tassida oma 4-5 objektiivi, niisama reisil käib suurema ulatusega suumobje ka, eks see obje natuke pime ja kehvema joonisega on, aga vähem kraami kaasas loeb ka.

Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Jaa, aparaadiga väga rahul olen.

Pisikese galerii öisest Tartust panin siia: Öine Tartu

EF fanaatik Tossakas avatar
    Vanus
    44
    Reputatsioon
    13

Pildid näevad täitsa head välja! Kas need on statiiviga pildistatud või õnnestub tõesti käepealt nii puhtalt öiseid pilte teha?
    GPS: Hiinakas 5" WinCE6;

Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Tsitaat Algselt postitanud Tossakas Vaata postitust
    Pildid näevad täitsa head välja! Kas need on statiiviga pildistatud või õnnestub tõesti käepealt nii puhtalt öiseid pilte teha?
    Käest kindlasti mitte. Kasutatud statiivi, säriaeg enamusel piltidel vahemikus 0,5 - 2 sekundit. Mõndel on isegi 25 ja 35 sekundit. Pean silmas seda kirikutorni kuplit taeva taustal, sel 25 sekundit.

Leht 1 - 2-st 12 ViimaneViimane

Teema informatsioon

Users Browsing this Thread

Hetkel sirvib seda teemat 1 kasutajat. (0 liiget ja 1 külalist)

Postituse sildid

Järjehoidjad

Postitamise õigused

• Sa ei või postitada uusi teemasid
  • Sa ei või postitada vastuseid
  • Sa ei või postitada manuseid
  • Sa ei või muuta oma postitusi
  •