Hea külaline, sa pole veel registreerunud. Võta veidi aega ja registreeru foorumisse, nii saad osa foorumi paljudest hüvedest, mis külalisena pole kahjuks võimalikud.
TeleAtlas vs Navteq vs TopMap
Leht 1 - 15-st 12311 ... ViimaneViimane
Tulemused 1 - 10 | 144-st

TeleAtlas vs Navteq vs TopMap

See on teema TeleAtlas vs Navteq vs TopMap diskussioon Nav N Go foorumis, kategoorias Navigatsiooni foorumid; Kellel neist on siis parimad kaartid iGO8/Primo tarkvaraga kasutamiseks. Ise üritasin võrrelda TeleAtlast ja Navteqi kaarte Eestis ja Pariisis. Visuaalset ...

EF fanaatik Tossakas avatar
    Vanus
    44
    Reputatsioon
    13

Vaikimisi TeleAtlas vs Navteq vs TopMap

Kellel neist on siis parimad kaartid iGO8/Primo tarkvaraga kasutamiseks. Ise üritasin võrrelda TeleAtlast ja Navteqi kaarte Eestis ja Pariisis. Visuaalset vahet küll ei näinud. Teeviitasid, mahasõite näitab vähemalt Pariisis täpselt ühtemoodi. Kiirusepiirangut TeleAtlas näitas 130 km/h, samas kohas Navteq aga 110 km/h. Kas Basemap, DEM, Building-failid on kaartitootjapõhised või lisab iGO need andmed suvalisele kaartile juurde? Kui map-kaustas või dem-kaustas on mitu erinevat sama piirkonna faili, siis millist navigeerimistarkvara kasutab? Nende vahel valikutegemise kohta pole ma leidnud. Kas on kellegil välja kujunenud oma lemmik kaartitootjad või kasutate suvalise tootja võimalikult uut versiooni? Kaartide mahtudes ka päris suured erinevused! Ei tahaks uskuda, et suurema mahuga kohe automaatselt parem kaart oleks. Lihtsa TomTom'iga harjunule mul need asjad veel päris segased. Millised siis teie hinnangud kaartidele?
    GPS: Hiinakas 5" WinCE6;

Administraator Aifuun avatar
    Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Vaikimisi Vs: TeleAtlas vs Navteq vs TopMap

Mina eelistan TeleAtlase kaarte, seda mitmel mõjuval põhjusel: neil on parim teedevõrgu statistiline andmebaas, mis TomTomil (IQ Routes) juba pikemat aega kasutusel ja nüüd ka iGO Primo sõlmis TeleAtlasega lepingu selle võimaluste kasutamiseks. Navteq on täna kahjuks väga nigelas seisus selle info koha pealt. Samuti on TeleAtlase kaardid vähem valearvestusi tegevad (keelatud pöörded, suunamine vastassuunavööndisse jt).

EF fanaatik navikunn avatar
    Vanus
    45
    Reputatsioon
    15

navteq on usa firma ja teleatlas euroopa oma. sellest saab juba omad järeldused teha. topmapi regio kaardil on küll kattuvus hea aga vigu on liiga palju, niiet minu eelistus on ka TA
    Mina ei tea midagi - mõni ei tea sedagi

EF huviline Steel avatar
    Reputatsioon
    3

Vähemalt Eestis kasutades on TA ja NTQ enam-vähem ühesuguste vigadega, kõige kurioossem viga mida nägin oli üks raudtee ülesõidukoht mida ei ole enam 39 aastat, aga TA ja NTQ juhatasid sellele raudtee ülesõidukohale...
    Nüüd kasutan Eestis Regio kaarti navis, on täpsem - samas ma ei saa aru kuidas saavad sellised vead olla TA-se Eesti kaardiga, mis minu teadmist mööda saab oma kaardiinfo Regiolt...?
    Kõige rohkem usaldaks Eestis EOMap-i, aga ma ei tea et EOMap oleks peale Garmini kaardi midagi muud teinud...
    Soomes sain NTQ-i kaardiga hakkama. TM kaarte olen vähe katsetanud, et ma midagi põhjapanevat julgeks öelda
    Kuna mujal maailmas ei ole ma veel navi kasutanud, siis ei saa ma ka rohkem kommenteerida sel teemal

EF fanaatik pets250 avatar
    Reputatsioon
    14

iGO puhul on siis tõesti tegemist sellise luksusega, et kasutajal on võimalik valida erinevate kaarditootjate vahel, millega teised tarkvarad eriti kiidelda ei saa. Tõsi küll, osalt muidugi mitteametlikult, aga see selleks.

Kui võrrelda kahte suuremat kaarditootjat, siis laias plaanis võib öelda nii, et TeleAtlas (edasi TA) on parem Euroopas ja Navteq (NT) Ameerikas. Katvuse seisukohalt väga olulisi erinevusi pole, Lääne-Euroopa on mõlemal kaetud väga hästi, Baltikum ja Ida-Euroopa põhjapoolsemad riigid samuti. Balkani piirkond on mõlemal suhteliselt kehvasti kaetud, va Sloveenia, Horvaatia, Kreeka ja Türgi. TA'l on normaalselt kaetud ka Bulgaaria. Üksikuid erandeid on ka Lääne-Euroopas, NT'l kaetud näiteks Island ja Madeira saar, mida TA'l üldse pole.
    TA'l on võrreldes NT'ga Euroopas rohkem infot teede kohta (kiirteedelt mahapööramiste infotahvlid, sõiduridade info). Marsruutide koostamisega saavad mõlemad normaalselt hakkama, riigiti on küll ilmselt mõningaid erinevusi. Vähemalt on jäänud selline mulje, kui lugeda foorumites erinevate kasutajate arvamusi. Mõni eelistab Lääne-Euroopas ka NT kaarte, kuna olevat peal värskem teede seis või teeb siis paremaid marsruute. Konkreetselt näiteks Kreeka puhul on kohalike kasutajate sõnul marsruutide koostamine NT kaardiga korrektsem. Samas NT kaardil pole näiteks paljude väikeste asulate nimesid, otsides ei leia lihtsalt ülesse, TA'l seevastu täiesti olemas. Seda olen ka ise täheldanud. Kiirusepiirangutega on ka nii ja naa, kohati on NT kaardid paremad, seda olen isegi Eesti puhul täheldanud. Aga üldiselt on kiirusepiirangud siiski asi, mida väga navi hooleks ei jätaks. Siin on ikka eksimusi mõlemal juhul.
    Kokkuvõtvalt võiks siiski öelda, et TA kaarte kasutades saab igalpool korralikult hakkama, kui teede katvus normaalne on. Ise eelistan ka TA kaarte.

Katvuse seisukohalt kõige paremad Ida-Euroopas on siis TopMapi (TM) kaardid, kuid nendega on siiski omad probleemid. Üsna tihti esineb probleeme marsruutide koostamisega, lisaks puudub paljude riikide puhul sõiduridade juhised. Seetõttu ei soovitata neid eriti kasutada, kui katvuse seisukohalt on TA'l olemas alternatiiv (nagu on Eesti, Läti, Leedu, Poola, Tsehhi, Slovakkia, Ungari, Sloveenia, Horvaatia, Bulgaaria). Seal kus veel alternatiivi pole (Bosnia, Serbia, Montenegro, Rumeenia, Ukraina), seal tuleks muidugi kasutada TM kaarte. Üldiselt on kiitvad hinnangud ka Ungari ja Türgi TM kaardi puhul, seega võib ka neid kasutada.

3D objektide faile (3dl) teevad nii TA kui ka NT. Mida suurem fail, seda rohkem 3D objekte failis on. Saada on ka spetsiaalne programm, mis näitab vastavas 3dl failis sisalduvate objektide hulka. Ise olen mõningate riikide puhul lisanud mõlemate tootjate omad. POI failide puhul on TM failid suuremad ja sisaldavad rohkem huviväärsusi kui TA või NT (ka Eesti). Samas saab ka neid kombineerida, lisades kausta erineva nimega. Tuleb küll topeltkirjeid, kuid see pole väga hull.
    Aifuun tänab kasuliku postituse eest.

Administraator Aifuun avatar
    Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Tsitaat Algselt postitanud pets250 Vaata postitust
    Saada on ka spetsiaalne programm, mis näitab vastavas 3dl failis sisalduvate objektide hulka.
    Millega sa vaatad 3dl faile? Kas neida saab siis muuta/liita ka selle abil või lihtsalt näitab infot failis sisalduvate objektide kohta.

EF fanaatik pets250 avatar
    Reputatsioon
    14

Tsitaat Algselt postitanud Aifuun Vaata postitust
    Millega sa vaatad 3dl faile? Kas neida saab siis muuta/liita ka selle abil või lihtsalt näitab infot failis sisalduvate objektide kohta.
    On üks venelaste tehtud programm, mis näitab objektide hulka ja geograafilisi koordinaate. Muuta ja liita ei saa. Saab maha laadida aadressilt RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

EF liige Joke avatar
    Vanus
    24
    Reputatsioon
    5

2010.03 Topmap vs Teleatlas Eestis. Topmapi (Regio) kaart näitab mingeid väiksemate teede 5-kohalisi numbreid, mida TA kaardil ei ole täheldanud (ei oska küll nende numbritega miskit peale hakata), lisaks näitab vähemalt ühe väikese koha nime rohkem . Teedevõrgus ega näiteks kraavide näitamises ma vahet märganud ei ole. HUvitav, kui TM maht on üle 2 korra suurem, mis seal siis veel on?
    Topmapi POI failis on palju väikesi kohalikke vaatamisväärsusi (paljud mitte eriti vaatamist väärt, aga huvid on ju erinevad, kellele isa, kellele poeg).
    Kiiruse koha pealt ajavad mõlemad sama joga,mõnel teel on iga teelähedase maja juures nende meelest lubatud kiirus 50 (sama oli ka vanematel versioonidel). Endiselt on Regio tõstnud Sipa asula paar kilomeetrit eemale suvilarajooni serva, Teleatlas aga teab õiget kohta.
    Minu eelistus endiselt: TA kaart ja Regio poi lisaks.
    On keegi uuemate tänavate ja ringteede vms. olemasolu suhtes tähelepanekuid teinud? Ma linnades kaarte võrrelnud ei ole.

EF liige Joke avatar
    Vanus
    24
    Reputatsioon
    5

Veendunud TA pooldajana ei taha ma nüüd pideva kruusateedele saatmise pärast seda enam kasutada. Kas keegi on uue navteqi kaardi juures täheldanud midagi närvesöövat vms? 1000V, vaatasid navteqi 2010.07 kaarti, mis kostad?

EF regulaarne liige 1000V avatar
    Vanus
    50
    Reputatsioon
    7

Tsitaat Algselt postitanud Joke Vaata postitust
    , vaatasid navteqi 2010.07 kaarti, mis kostad?
    pole veel niipalju sõita saanud, et saaks mingeid hinnanguid anda. peab ootama kuni uuele primole gurioni skinni valmis nikerdavad, siis saab jälle kaardivahetuse tööle

Leht 1 - 15-st 12311 ... ViimaneViimane

Teema informatsioon

Users Browsing this Thread

Hetkel sirvib seda teemat 1 kasutajat. (0 liiget ja 1 külalist)

Sarnased teemad

1. Navteq
    Postitas Aifuun, foorumis Kaarditootjad
    Vastused: 0
    Viimane postitus: 18. september 2011, 19:35
  2. TopMap kaardid
    Postitas Aifuun, foorumis Nav N Go
    Vastused: 21
    Viimane postitus: 25. august 2011, 11:40
  3. Navteq vs TeleAtlas
    Postitas Aifuun, foorumis Varia
    Vastused: 12