Hea külaline, sa pole veel registreerunud. Võta veidi aega ja registreeru foorumisse, nii saad osa foorumi paljudest hüvedest, mis külalisena pole kahjuks võimalikud.
TeleAtlas vs Navteq vs TopMap - Leht 14
Leht 14 - 15-st EsimeneEsimene ... 412131415 ViimaneViimane
Tulemused 131 - 140 | 144-st
Tänu puu24tänu

TeleAtlas vs Navteq vs TopMap

See on teema TeleAtlas vs Navteq vs TopMap diskussioon Nav N Go foorumis, kategoorias Navigatsiooni foorumid; TopMap Eesti kaardil küll navigeerimine teekondade ja teede osas paranenud, kuid huvipunktide osas paneb ikka täiega puusse. Olen sel aastal ...

Administraator Aifuun avatar
    Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Vaikimisi Vs: TeleAtlas vs Navteq vs TopMap

TopMap Eesti kaardil küll navigeerimine teekondade ja teede osas paranenud, kuid huvipunktide osas paneb ikka täiega puusse. Olen sel aastal ja just suvel-sügisel külastanud palju Eestit ja huvipunktid on ikka valus punkt TopMapil. Nimelt olen palju huvi tundnud Eesti mõisate ja teiste vaatamisväärsuste vastu ja teekonnad on olnud nendeni ikka seinast seina. Huvipunktideni olen ma harva jõudnud, pidevalt on ühele või teisele poole ikka tuntavalt mööda pandud.
    Kõige markantsem näide on Holdre loss, selleni navigeerides juhatas navi mu metsaraie langile. Õnneks mul autoks Audi A6 Quattro, muidu oleks sinna jäänudki. Auto põhi käis juba vastu maad ja porisse oleks äärepealt ära uppunud. Kiusatus oli aga nii suur, et põhimõtteliselt tahtsin näha, kuhu ma siis välja jõuan. Ja nii siis oligi. keset raielanku teatas Wayteq rõõmuga, et oled jõudnud sihtpunkti!!!
    Nagu ka piltidelt näha, ei lähe selle lossini isegi mitte ühtegi teed.

EF fanaatik pets250 avatar
    Reputatsioon
    14

Tsitaat Algselt postitanud Aifuun Vaata postitust
    Kõige markantsem näide on Holdre loss, selleni navigeerides juhatas navi mu metsaraie langile.
    Regio kaart koos huviväärsuste failiga on oluliselt paremaks läinud just 2011.07 väljaandega. Sinu ekraanipilt on tehtud veel 2011.03 faili põhjal.
    Võrdlesin huvi pärast Holdre lossi asukohta eri tootjate kõige värskemate (Regio 2011.07, TomTom 2011.06, Navteq 2011.Q2) poi failidega. Regio andis asukoha täiesti perfektselt. Navteqi puhul oli asukoht täiesti korralik, lähima suurema tee äärde, TomTom pani aga küll asukoha täielikult metsa (holdre_loss_tomtom.jpg).
    Viimati muutis pets250; 23. oktoober 2011 kell 15:09.

Administraator Aifuun avatar
    Vanus
    40
    Reputatsioon
    10

Tsitaat Algselt postitanud pets250 Vaata postitust
    Sinu ekraanipilt on tehtud veel 2011.03 faili põhjal.
    Jap, sul õigus. Kaardid on küll uusimad - 2011.07, kuid just huvipunktid olid eelmise versiooni omad 2011.03. Sellest vast ka see möödapanek siis.

Reputatsioon
    14

Uuel Navteqi 2011.Q3 Eesti kaardil on nüüd siis ka Mäo ümbersõit peal. Vana kaardiga võrreldes on maht kasvanud 871 KB, seega täiendusi peaks omajagu olema. Tartus on igatahes päris mitmeid asju parandatud, näiteks Vabaduse Puiesteelt ei saa enam läbi Uueturu Vanemuise tänavale ja Tiigi tänavalt ei saa läbi Kitsa tänava Ülikooli tänavale, Gildi tänav on nüüd ühesuunaline. Samas on aga ka vähemalt üks viga juurde tulnud, näiteks siiani ühesuunaline Vallikraavi on nüüd valesti kahesuunaliseks tehtud. Aga üldiselt tundub, et palju asju on ikka pigem korda tehtud, teekatte osas ka asjad paremaks läinud.
    Viimati muutis pets250; 9. detsember 2011 kell 00:06.

iGO Skinner arkoko avatar
    Reputatsioon
    8

Sattusin ühe situatsiooni tõttu veidrasse olukorda ja tegin nüüd nats kaartide võrdlust Tallinna ühe suure ristmiku kohta (peatselt sinna paigaldatavate kiiruskaamerate ja punase tule kaamerate tõttu). Tulemus rabas- Navteq kaart oma marsruutimisega on lausa ohtlik! Regio natuke parem (üks kahtlane tagasipöörde pakkumine). Võitjaks tunnistaksin TomTom (TeleAtlas) kaardi. Pilditõestus.

Navteq:
    nq_1.jpg nq_2.jpg

Regio:
    regio_1.jpg regio_2.jpg regio_3.jpg

Ja TomTom:
    tt_1.jpg tt_2.jpg tt_3.jpg

EF vaatleja t2222 avatar
    Vanus
    38
    Reputatsioon
    3

Minul juhtus selline asi olema,et tuttav tahtis GPS-i osta ja mina muidugi soovitasin Primoga osta.Temale aga keegi soovitanud TomTom-i ,et leiab kõik kohad jne.Tahtsin siis tõestada,et ega Primogi kehvem ole ja oh imet hakkasin siis tema kodu aadressi sisse lööma ja ei anna sellist võimalustki.Kaart oli mul Regio 2011.07.Sai siis hiljem hakkatud proovima teisi kaarte, TomTom 2011.12 ja ka ei midagi.Aga Navteq 2011.Q4 leidis täpselt selle koha ja ka igal väiksemalgi kõrval tänaval või teel oli nimi juures.Ei oskagi kohe midagi öelda,nüüd siis ise põhiliselt kasutangi Navteq-i kaarte.

EF liige tropp007 avatar
    Vanus
    52
    Reputatsioon
    4

Teleatlase kaartide teekonna koostamine tundub ikka oluliselt parem olema kui teistel. Aadressi otsing selle igo (primo) variandi puhul on kahati tõesti kehvake .
    Ex nihilo nihil

EF vaatleja ants40 avatar
    Vanus
    54
    Reputatsioon
    3

Tsitaat Algselt postitanud arkoko Vaata postitust
    Sattusin ühe situatsiooni tõttu veidrasse olukorda ja tegin nüüd nats kaartide võrdlust Tallinna ühe suure ristmiku kohta (peatselt sinna paigaldatavate kiiruskaamerate ja punase tule kaamerate tõttu). Tulemus rabas- Navteq kaart oma marsruutimisega on lausa ohtlik! Regio natuke parem (üks kahtlane tagasipöörde pakkumine). Võitjaks tunnistaksin TomTom (TeleAtlas) kaardi. Pilditõestus.
    Seda vasakpööret Sõpruse pst Endlasse tegi ka Tomtom oma 880 kaardiga. 885 pole proovinud, sest juba 3 kuud iGo peal. See Tomtom'i kaardiparandus ongi asi mida olen jäänud tagaigatsema.
    "Parima" soovituse on mulle praeguseks teinud Regio - Kadaka-Tammsaare-Ehitajate ristmikul, tulles Akadeemia poolt suunaga Mustikasse ja oodates foori taga, arvas Regio et ma liigun mööda Kadakat edasi ning käskis teha ristmiku peal 270° tagasipöörde Tammsaare teele

Reputatsioon
    14

TomTom 885 kaardiga igatahes ei tee vasakpööret Sõpruse pst Endlasse tomtom_885.JPG. Igo Primo teeb vasakpööret nii Regio kui ka Navteqi kaardiga, TomTomi omaga toimib korralikult. Kaardid kõik viimased versioonid.
    Üldiselt ongi Eestis nii, et TomTom on stabiilselt korralik, et tee suuri prohmakaid aga samas ei tee tihti ka kõige paremaid (kiiremaid) marsruute (läheb ringiga mööda peateed). Navteq teeb kohati tõsiselt ideaalseid marsruute, siis aga laseb läbi tõelisi prohmakaid. Tõsi, nagu ma juba varem mainisin, on vähemalt Tartu kandis Navteqi viimase versiooniga mitmed sellised prohmakad (sõit vastas suunda või jalakäijate teele) likvideeritud. Seega on paremaks läinud, kuid kindlasti tuleb neid ikkagi veel ette.
    Viimati muutis pets250; 22. märts 2012 kell 22:44.

Reputatsioon
    14

iGO primo Navteqi 2011.Q4 kaart sisaldab nüüd Eesti kohta muuhulgas oluliselt rohkem sõiduridade infot ka. Lisaks Tallinnale toimib asi isegi Tartus.

tartu_navteq1.jpg tartu_navteq2.jpg

Teema informatsioon

Users Browsing this Thread

Hetkel sirvib seda teemat 1 kasutajat. (0 liiget ja 1 külalist)

Sarnased teemad

1. Navteq
    Postitas Aifuun, foorumis Kaarditootjad
    Vastused: 0
    Viimane postitus: 18. september 2011, 19:35
  2. TopMap kaardid
    Postitas Aifuun, foorumis Nav N Go
    Vastused: 21
    Viimane postitus: 25. august 2011, 11:40
  3. Navteq vs TeleAtlas
    Postitas Aifuun, foorumis Varia
    Vastused: 12